Tag-arkiv: #grene

Forsythia og forårsgrene i fine vaser

Vi har stort set kun lige taget hul på februar – alligevel er der dage, hvoIMG_6235r jeg synes, at det dufter og mærkes helt forårsagtigt udenfor. Om det er duften, fugtigheden, lyden af flere fuglestemmer, eller lyset, der langsomt, men sikkert vender tilbage, ved jeg ikke. Men det er på vej – og ved at ‘snyde’ lidt og klippe nogle nøgne grene ind til drivning, kan jeg fremskynde foråret lidt – i hvert fald inden døre.

Jeg hænger mine fuglefoderklokker op i den hvide syrenbusk, vi plantede ved vores terrasse, da vi flyttede ind i 2007. For hver gang jeg er ude for at skifte de sørgelige rester ud med nye forsyninger, synes jeg næsten, jeg kan se, hvordan knopperne på syrenen vokser og gør klar til at springe ud, og jeg får helt lyst til at klippe nogle grene af og tage med indenfor. Syrenen lader jeg dog stå, da jeg hellere vil nyde blomsterne til maj, hvor jeg får duften med. I stedet klipper jeg grene af forsythia eller fra havens pæretræ. Magnolien vil også være fin at klippe ind – vores er dog ikke så stor endnu, at jeg nænner at gøre det, men måske om nogle år…

Ude i vores redskabsskur har jeg en hel hylde fyldt med forskellige vaser og krukker. Alligevel er det på en eller anden måde altid de samme, der får lov at komme med ind og pryde i stuen.

IMG_6229
Den fine, gamle, hvide kande med et par grene fra pæretræet i.

Min klare favorit er et gammelt arvestykke – en hvid porcelænskande med en fin struktur og romantisk form. Glasvaser er også fine, og i de helt tidlige forårsmåneder får jeg gang i snapseglassene, når jeg plukker en lille buket vintergækker ind. For et par år siden fik jeg foræret en grå-meleret vase i en god størrelse til netop forårsgrenene – den har jeg sat forsythiagrenene i i år. Tænker, at det kan blive et fint farvespil med de lysende gule blomster mod den grå bund.

IMG_6237
Lige nu ser de ikke ud af meget – men om kort tid vil de stå og lyse op i entreen med deres gule blomster.

Min klasselærer i folkeskolen var meget planteinteresseret, og hendes entusiasme smittede ofte af på os, når hun fyldte vindueskarmene i klasseværelset med små stiklinge af de mange planter, hun dyrkede derhjemme. Hun forsøgte også at lære os huskeregler for nogle af planternes navne. Den jeg husker bedst, er netop forsythiaen. Huskereglen går på, at om FORåret er man ofte SYg, og så nyser man: THIA!! Måske vil  man hellere tænke på foråret som en dejlig tid uden sygdom og nysen, men navnet ‘Forsythia’ har jeg aldrig haft svært ved at huske 🙂

imgres.jpg