Tag-arkiv: #løvstikke

Lav din egen krydderurte-salt

IMG_3920

Krydderurter smager allerbedst når de er helt friske. Der er mange muligheder for at bruge krydderurterne i madlavningen – både i salater, som snacks, som topping på det hjemmebagte brød (her er rosmarin fantastisk), til pesto og som klassisk smagsfarvning i den enkelte ret. I år har jeg forsøgt mig med at lave krydderurtesalt – og det med stor succes! 🙂

IMG_3897

Det er meget, meget enkelt – man plukker en håndfuld af den ønskede krydderurt og lægger det i en blender. Så tilsætter man en passende mængde salt (jeg har både prøvet med Maldon’s flagesalt og almindelig, groft salt – og det almindelige salt gav faktisk det bedste resultat) og trykker på knappen. Når salt og krydderurter er blendet godt sammen, fyldes blandingen i et glas med tætsluttende låg. Laver du flere forskellige slags, kan du sætte et fint lille mærkat på glasset, så du kan kende forskel på dem. Du kan selvfølgelig også dufte dig frem 🙂

IMG_3966

Jeg troede egentlig, at krydderurterne skulle ligge og tørre først – men jo længere de tørrer, jo mere smag mister de. Jeg har foreløbigt lavet tre forskellige slags – timiansalt, basilikumsalt og løvstikkesalt. Lækkert, lækkert. 🙂 Den med løvstikke er nok min favorit.

Du kan købe friske krydderurter i de fleste dagligvarebutikker – eller du kan købe dem som frø og selv så dem. Der er et stort udvalg af frøbutikker på nettet. Plantefrø.dk er én af dem, og de har rigtig mange krydderurtefrø – du kan se deres store udvalg her.