Tag-arkiv: #maj; #forår

Haven i maj – et liv i overhalingsbanen!

Den 30. april skulle vi fejre konfirmation i år. Festen skulle holdes hjemme, og de første forberedelser hertil gik allerede i gang i efteråret. Her satte jeg nemlig nogle flere tulipaner i staudebedet – hvide og sorte/dyblilla – så de kunne blomstre fint til den store dag. Som forårsmånederne skred frem, blev den øvrige have også trimmet – rhododendron blev flyttet rundt, buksbom klippet til, roser og lavendler klippet ned, og en generel lugning med jævne mellemrum gjorde, at haven stod fin og flot.  Vores lille kirsebærtræ i forhaven blomstrede med masser af små fine lyserøde blomster, og jeg holdt nøje øje med, om vores Cunningham’s White mon ville nå at springe ud?

Alle de små forårsblomster – på nær Kærmindesøstrene og nogle få Perlehyacinter – havde takket af for i år, og planen var jo så, at tulipanerne skulle tage over og stå ranke og flotte og byde velkommen i haven. Sådan havde jeg i hvert fald forestillet mig det. Jeg holdt derfor også nøje øje med de dér tulipaner… Hallooo!!! Er I der? Og det var de selvfølgelig – men det gik nu lidt trægt med blomstringen. Varmen lod som bekendt vente på sig, så ‘timingen’ i forhold til de blomster, jeg havde håbet på ville stå flot og i flor, var måske ikke liiige i øjet. Vi havde dog en fantastisk dag og havens rammer var yderst tilfredsstillende – og til gengæld holdt det velplejede look i haven længe, da kulden satte det hele lidt ned i tempo. 🙂

Sådan var det i april.

Nu er vi på den anden side af den store fest – vi er kommet ind i maj. Solen har fået mere magt, og vi har haft nogle dage, hvor varmegraderne har sneget sig helt op omkring de 25 grader! Skønt! Særligt for de mange, der i Bededagsferien også skulle fejre konfirmation! Vi var heldige at være med til to af slagsen den weekend. Lune forsommerdage med lysegrønne bøgetræer løfter stemningen yderligere. Udsprungne spirea-grene står i øvrigt rigtig flot til de søde konfirmander i deres hvide kjoler eller skjorter! 🙂

Den herlige weekend blev fulgt op af to kursusdage udenbys – og selv om jeg havde sagt til mig selv adskillige gange: ‘Husk nu IKKE at vende ryggen til!’, så var det lige præcis, hvad jeg havde gjort! Haven så ganske anderledes ud, da jeg kom hjem onsdag, end da jeg tog af sted mandag. Solen og varmen havde gjort sit indtog, og haven var nærmest eksploderet i et farveorgie, der fik mig til at glemme, hvordan det hele så ud for bare 14 dage siden. Akelejer står nu og nikker i rosenbedet, azaleaerne lyser op med deres stærke farver, og frugttræerne blomstrer med de fineste hvide og sartrosa blomster. Mælkebøtter og tusindfryd gør også hævd på en del af haven, græsset gror om kap med sig selv, tulipanerne er på tilbagetog, mens løjtnantshjerter og storkenæb tager over. Det er lige nu, haven er allermest skøn – og det er bare om at nyde det, for det hele foregår i overhalingsbanen!

Nyd duftene, farverne, formerne og fornemmelsen af den sommer, der venter lige om hjørnet! Det er lige nu, det sker – vi har ventet et helt år, og når jeg står midt i det hele og stikker næsen i en blomstrende syren, bliver jeg hvert år bekræftet i, hvorfor det er, jeg er så vild med maj!