Tag-arkiv: #mensviventer

Ventetid og haveblade

IMG_6198 Når jeg kigger på min stak af gamle haveblade, er der en tydelig tendens i forhold til, hvilke tidspunkter på året, jeg bliver mest fristet til at købe et indbydende blad med skønne billeder og masser af inspiration til havelivet. Der er rigtig mange havemagasiner på min hylde fra perioden april til juli/august. Så ebber det lidt ud i efterårs- og vintermånederne, og så stiger antallet igen fra februar og marts. Det er lidt sjovt at kunne følge denne dokumentation for, hvornår have-hormonerne er i særligt højt gear herhjemme.

I år synes jeg dog, at det har kriblet i fingrene et godt stykke tid nu – tænker måske, at det er på grund af vores nye drivhus, som jeg glæder mig så meget til at tage i brug. Så får jeg en ubændig trang til at fordybe mig i disse blade og drømme lidt, og måske køre en tur ud i et af byens havecentre – om ikke andet, så for at få lidt have- og forårsstemning, et helt naturligt boost til humørbarometeret 🙂 .

Èn ting er at inspireres til kommende projekter, jeg kan kaste mig over, fx en ny blomstersort i haven, særlige plantesammensætninger efter form, størrelse eller farve, et nyt frugttræ eller anlæggelse af køkkenhave. Noget andet er at læse om andre folks succes med haveprojekter, som jeg formentlig aldrig selv ville kunne lykkes med, men som jeg nyder at drømme med på. Og som med mode, indretning og make-up, så er der også altid de nyeste trends og masser af tilbehør, som er hyggeligt at holde sig orienteret om – og måske sætte på ønskelisten.

Havemagasinerne er rigtig gode til via deres billeder, emner, opsætning og ordlyd at tale til den del af mig, der påvirkes af drømme, ideer, skønhed og æstetik – og særligt, når det ikke er uopnåeligt, men rent faktisk noget, jeg tror på, at jeg kan videreføre i tilpasset stil til min egen lille oase.

IMG_6205For fire år siden fik jeg Claus Dalbys ‘Et haveår – min dagbog’, og har løbende skrevet små iagttagelser og aktiviteter ind. Samme mønster gør sig gældende her – der står rigtig meget i forårsmånederne – knapt så meget fra midt på sommeren, hvor jeg mest bare nyder haven, og mindst i årets sidste måneder, hvor have-ihærdigheden går lidt i vinterdvale. Det er sjovt at følge med i, hvor tidligt og hvor sent haven har været klar til de forskellige aktiviteter i de forskellige år. Hvornår klippede vi fx hækken ind mod naboen ned, gravede rhododendron op for at rense dem for senegræs, eller flyttede rundt på stauderne?

Den dag, jeg fik bogen – den 17. marts 2012, har jeg skrevet, at vintergækkerne sang på sidste vers for at blive afløst af de små tete-a-tete. I år vil jeg kunne skrive ind, at de første vintergækker dukkede op i min have den 28. januar.IMG_6210