Tag-arkiv: #nytteløst

Nytårsforsætter og nytte(løs)haver

Januar –  det er den tid på året, hvor mange af os får lyst til at starte på en frisk, trække en streg i sandet og sortere i det, vi vil mere af i det nye år og det, vi vil mindre af. Ofte handler det om at ville dyrke mere motion eller ændre lidt på mindre heldige vaner, med det udgangspunkt, at vi nok lige skal stramme os lidt an. Men det handler også om ønsker for det, der giver os glæde og energi, og som vi næsten ikke kan vente med at gøre mere af – eller komme i gang med igen, hvis vi midt i al jule-hurlumhejet har måttet nedprioritere netop de ting.

Dronningen sagde i sin nytårstale, at vi danskere skulle komme i gang med at gøre mere af det nytteløse, som giver os glæde – og det råd har jeg tænkt mig at følge i 2018. Faktisk synes jeg, at jeg allerede gør mange ting, bare fordi jeg har lyst og ikke kan lade være. Men da hverdagen ofte suser af sted med arbejde, praktiske gøremål, familieaftaler etc., bliver min tid til det ‘nytteløse’ prioriteret derefter. Groft sagt går efterår og den første del af vinteren med at lave musik, hvorimod min have får en stor del af min opmærksomhed i forårs- og sommermånederne. Januar,  februar og lidt af marts er ‘skifte-måneder’. Musikken  får konkurrence af den kriblende fornemmelse i fingrene og lysten til at tage hul på haveåret. Forspiring og tanker om, hvad der skal ske i haven i år rykker opad på den mentale hitliste.

Mine ønsker på musikfronten for 2018 er at kunne udgive endnu et album med mit band, TheClowns. Vi er i fuld gang med indspilning af 7-8 nye numre – det skal nok lykkes, og jeg glæder mig meget til at se og høre det endelige resultat!

Hvad der skal ske i min have og mit drivhus, har jeg endnu ikke helt besluttet mig for. Måske vil vi anlægge et aspargesbed. Måske vil vi lave en lidt størrekøkkenhave. Måske skal vi have høns. Måske vil vi prøve skoleagurker i år.

Måske vil jeg have flere Allium – og dyrke flere ingefær og rødløg… Når jeg tænker over det, er det vel egentlig altsammen ret nyttigt. Så helt nytteløst er det nok ikke, når jeg kaster min energi og glæde over haverelaterede sysler. Jeg tænker, at jeg nok skal få succes med at følge mit nytårsforsæt – og jeg glæder mig! 

Godt nytår!

/Mette

Related Images: