Tag-arkiv: #svampejagt

På svampejagt

Det er bare om at være der på det rigtige tidspunkt! Og helst også inden alle de andre entusiaster har været forbi med deres kurve, bøger og de samme hensigter som mig! De fleste holder kortene tæt ind til kroppen, når de har fundet et godt sted. Andre steder kan man glædes over, at man tilsyneladende er en af de få, der har spottet et område fyldt med herlighederne, da de står fuldt synlige for motionister på gåben, løbeben eller mountainbikes. Eller også er man bare så heldig, at der er mange af dem Det er naturligvis img_1650svampe, jeg tænker på – og årets jagt er gået ind!

Det der med det rigtige tidspunkt…. det er aldrig det samme fra år til år. September er et vejledende tidspunkt, men er det så helt tidligt eller sidst på måneden mon? Flere gange om ugen går jeg en tur i et fantastisk naturskønt område, hvor vi hvert år plejer at være heldige at finde de lækreste Karl Johan svampe. I år har jeg spejdet efter dem siden august, men har ikke rigtig haft heldet med mig. Det er typisk i weekenden, der lægges ekstra tid ind til svampe-kiggeri. img_1646Sidste weekend kom jeg dog ikke af sted, da jeg var med familien på en miniferie i Nordjylland – i øvrigt i det skønneste vejr. Da turen onsdag så gik derud igen, spottede jeg et væld af kæmpestore Karl Johan og andre rørsvampe! De havde formentlig nydt godt af varmen og havde vist haft et godt og frodigt liv! Og ja – jeg taler i før-datid! Desværre var jeg en postgang – eller en weekend – for sent ude. Svampene var så store, at de faktisk var ovre det – enten var de begyndt at rådne, eller også var der andre af skovens gæster, der havde mæsket sig i dem! Lettere frustreret, men med håb og ihærdighed gik jeg væk fra den gængse sti og ind i skovområdet for at se, om der mon ikke stadig var nogle tilbage, som var spiseegnede. img_1649Og jo, heldigvis! Der var en enkelt hist og her – ikke alle var Karl Johan, men så længe, det var rørsvampe, og de ikke blånede straks ved berøring, så røg de med ned i posen! Hurraa!

I dag var jeg af sted igen – og denne gang havde jeg helt anderledes heldet med mig. Det er som at finde en skat, når man pludselig får øje på de buede, brune hatte dér i skovbunden! img_1653

img_1654I denne weekend kommer bandet på besøg. De er også vældigt begejstrede for svampe, så hvad er mere oplagt end at servere smørristede svampe med flødesauce og et godt glas vin?

Jeg må i byen og købe fløde 🙂