Tag-arkiv: #traditioner

Glædelig jul!

Første juledag er noget helt særligt. Det er først for alvor her, at den berømte julefred rigtig sænker sig over familien og alle de gøremål, der har fyldt december frem mod gårsdagens fest.

Herhjeimg_1907mme er dagen godt nok startet med at 3/5 af familiens medlemmer tog på arbejde – de to er hjemme igen og nyder nu at have resten af dagen til, med god samvittighed, at kunne hygge sig med gaverne fra i går. Der er ikke noget, vi skal. Bare hygge. For de, der er på arbejde, er arbejdsdagen formentlig også lidt anderledes end vanligt, og alle forsøger nok at gøre dagen hyggelig i det omfang, arbejdet tillader. For de fleste herhjemme er 1. juledag dog en fridag, der holdes og nydes i ro og mag.

Tændte julelys på juletræet udstråler ro, og nu til morgen satte jeg nye lys i holderne og tændte træet igen, så vi kunne nyde synet og roen under morgenmaden. I aften vil vi tænde det igen, og en enkelt gang mere 2. juledag, inden vi takker pænt af og pakker julen nænsomt ned igen 3. juledag.

I år tror jeg, at jeg vil sende en særlig tak til vores træ, som vi traditionen tro fik fældet i selskab af alle vores bedsteforældre, med dertilhørende æbleskiver og varm kakao i skoven.img_7832

img_7834

 

 

 

Det var et nøje udvalgt træ, kæmpestort med velvoksne kogler på – den fineste julepynt i sig selv.

Vi kunne kun få toppen med hjem, for selv om træet skal nå til loftet, var det efterhånden et gammelt og megeimg_7801t højt træ, som på ingen måde kunne være i hverken bil eller stue i sin fulde længde.

img_7828

 

 

 

 

 

 

 

Normalt er det min mand, der sætter træet på fod – skærer og saver det til, så det passer. I år tog jeg teten og gik i gang. Det gik ikke så godt. For at få skåret stammen til, så den kunne passe ned i juletræsfoden, måtte jeg først save en del af stammen og dernæst klippe de nederste grene af. Det viste sig så desværre, at det var de grene, der gav fylde, og på den ene side af stammen var der så efterfølgende en meters penge (stamme) uden grene!! På dette tidspuimg_7842nkt havde julefreden endnu ikke sænket sig i det lille hjem!

Heldigvis kom kreativiteten i spil, da hele familien sidst på dagen var samlet om projektet, og med skruetrækker, skruer og en hel del snilde blev der skruet nogle grene på igen. Resultatet var imponerende, og man skulle næsten vide det, for at opdage, at der havde fundet en større reparation sted! Faktisk endte det med at blive et rigtig smukt træ – eller som familien udtrykte det, så havde træet hele tiden været smukt. Det var min ihærdige indsats, der satte det på en prøve…. Min respekt for god juletræ-på-fod-sætning er absolut intakt. ‘Gør det, du er god til’ – ja, næste år tror jeg bare, at jeg overlader den del til andre, der er bedre til det. Så holder jeg mig til dekorationerne og julepynten, indpakning af gaver, julebag, julemusik og alt det, jeg synes er så hyggeligt ved juletiden – og glæder mig over, at der forhåbentlig igen næste år kommer et smukt træ på fod i vores stue.