Nu ved vi, hvor drivhuset skal stå – men hvordan skal det se ud?

Nu

Nu hvor området står tydeligt frem – afgrænset og udgravet – begynder tankerne om drivhuset at blive mere konkrete. Nu handler det ikke længere kun om, hvor dejligt det bliver at kunne høste egne tomater og sidde i en komfortabel lænestol og kigge ud over byen, mens man små-nipper til vindruerne i loftet.

IMG_4060

Vores valg af drivhus faldt på et Plus5 fra Willab Garden. Vi har fundet ud af, at et drivhus jo ikke bare er et drivhus – nej, der er mange muligheder for at vælge til og fra. Nu skal vi fx tage stilling til, hvorvidt der skal være stalddøre eller skydedøre, hvor høj sidehøjden skal være, hvor dørene skal placeres, hvor mange automatiske vinduesåbnere, der skal til – og hvilken gulvbelægning, vi gerne vil have.

IMG_4077

Mht sidstnævnte, så har vi hele tiden troet, at vi skulle have stenbelægning – en blanding af fliser og marksten. Det vil dog kræve, at der bliver hældt ufattelige mængder sand og grus på – og eftersom terrænet er noget kuperet og adgangsforholdene ikke de bedste, så melder tanken om et trægulv sig. Den tanke er jeg faktisk blevet lidt lun på, og må i gang med at undersøge, hvilke muligheder der ligger her. Jeg forestiller mig, at det må være rart at træde ind på, og at det giver en visuel varme til rummet. Hvor praktisk det er til et drivhus, er jeg dog lidt i tvivl om. Har du nogle erfaringer, du gerne vil dele ud af, vil jeg rigtig gerne høre om det! 🙂

Related Images:

2 tanker om "Nu ved vi, hvor drivhuset skal stå – men hvordan skal det se ud?"

 1. Kære Mette.
  Tusinde tak for din blog om vores fælles passion – haven.
  Selv har jeg et ganske almindeligt lille hobbydrivhus, her er der fliser og så et bed langs to af siderne. Jeg vil være bange for, at der vil blive for fugtigt til et trægulv. Men det kommer nok meget an på hvor meget man får luftet ud.
  God fornøjelse med projektet.
  Anne.

  1. Kære Anne,
   Tak for dit input! Ja, det er jo lige årstiden for havesysler og haveglæder 🙂 Vi har netop tænkt over, hvor godt det mon er med trægulv og vand, og det skal man selvfølgelig være ret opmærksom på. Vi kender dog nogen, der har træ som gulvbelægning i deres drivhus, og det er de glade for. Det kommer jo også lidt an på, hvad der skal plantes derinde og hvordan. Jeg forestiller mig nogle krukker og plantesække, hvor jorden forholdsvist let kan skiftes ud – også hvis der kommer sygdom i jorden. Men de fleste har stenbelægning, og det er der jo nok en grund til. Vi er stadig lidt i overvejelsesfasen 🙂
   /Mette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.