Sprøde salvieblade – sommerens lækreste snack

En af mine yndlings-sommer-snacks er friske, stegte salvieblade! De er lette at lave, smager herligt, ser flotte ud, og så er der den fordel, at de kan spises som snack inden maden  uden at mætte for meget! 🙂

IMG_3899Pluk en håndfuld flotte, store salvieblade og læg dem på en pande med varm olie. Brug gerne rapsolie, da smagen herfra ikke er så gennemtrængende som fx olivenolie.

IMG_3904

Lad dem stege indtil de er ved at være sprøde, og hæld så både olie og salvieblade over på en tallerken, hvor du forsigtigt trækker bladene op på kanten, så de danner en krans rundt om tallerkenen. Lad olien ligge midt i tallerkenen og drys nogle saltflager over bladene. Nyd synet, for når først de kommer på bordet, er de hurtigt væk! 🙂

En fristende snack af salvieblade, stegte græskarkerner og små stykker ost.
En fristende snack af salvieblade, stegte græskarkerner og små stykker ost.
Her serveres friske, letstegte fennikelstykker sammen med salviebladene.
Her serveres friske, letstegte fennikelstykker sammen med salviebladene.

Du kan også skære nogle små firkanter ost og lægge ved, eller stege nogle græskarkerner, fennikel eller artiskokker til.

Olien kan efterfølgende med fordel bruges til at stege i, og giver smagen et herligt twist af salvie.

Velbekomme!

Related Images:

2 tanker om "Sprøde salvieblade – sommerens lækreste snack"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.